torsdag 21 mars 2013

Om det förflutna

Nu har jag snart gått igenom mina fyra första månader av bloggeriet. När jag läser om mitt liv så blir det så väldigt tydligt att livet verkligen sätts på paus under barnlösheten. Inläggen som inte handlar om försök, längtan, sorg, förtvivlan eller att orken rinner ut, ekar så himla tomma. De är tafatta försök att försöka leva ett liv som jag inte orkade. Jag läste i en annan blogg att skribenten själv önskade, eller tyckte, att så här i backspegeln efter att längtansbarnet hade kommit, så kunde hon ha varit bättre på att leva mellan försöken. Det är väl bra för dem som orkar det men jag tror att det är svårt för många av oss. Och vid läsning av mitt eget liv så syns det att jag inte förmådde mer än det jag gjorde.

Mina tankar ikväll går till dem som fortfarande kämpar. Var rädda om er o ställ inte för höga krav på er själva. Livet vi lever eller har levt är rätt omänskligt. Även om en del tycker att ofrivillig barnlöshet är ett lyxproblem. Många varma kramar till er.

5 kommentarer:

 1. Väldigt väldigt kloka ord som jag till fullo håller med om!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Går precis som du igenom gamla blogginlägg nu och har kommit fram till samma sak. Vilken hemskt påfrestande tid det var. Orkar inte ens tänka på att börja om just nu. Hoppas att man vågar och orkar när man ska prova att få syskon.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vi gör visst alla samma sak, jag håller på att rensa upp och ordna gamla bloggen och ser också hur snabbt jag fick ett pausat liv och hur påfrestande det var. Man kan inte vara mer. Och det var nästan outhärdligt svårt att leva. Livet nu är inte lyx, det är bara lyx _i jämförelse_ - det säger hur förtvivlat det är för dem som fortfarande är kvar att jag uppfattar livet som så ljust nu.

  Ha det gott imorgon - i tankarna är vi där :-)

  SvaraRadera
 4. Lägger du ner din blogg i och med detta? Vill gärna veta - i så fall plockar jag bort dig från minlista.

  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. återkommer inom kort med besked till dig!

   Radera